VIKTIG INFORMASJON:
For å kunne prioritere pasientprøvene som haster, samt ha muligheten til å ringe ut svaret er vi avhengig av:

1. KLINISKE OPPLYSNINGER
    • Rekvirenten må skrive «Ø-HJELP» eller «Spørsmål om smitteisolering» i feltet for kliniske opplysninger.
  2. TELEFONNUMMER
    • Telefonnummer til rekvirent/den som skal motta svaret MÅ skrives på rekvisisjonen, oppgi evt. nummeret til vakttelefonen til LIS i avdelingen. Uten opplyst telefonnummer vil prøven ikke analyseres. Dette er fordi svaret kun vil formidles via telefon da denne analysen ennå ikke kan svares ut i DIPS.
  3. INNLEVERINGSFRIST
    • Prøven må være ankommet laboratoriet innen klokken 13:00 - for å kunne analyseres samme dag.

SVARTID

Svar kan normalt forventes ca. 2 timer fra prøven har ankommet laboratoriet, men dette er selvsagt avhengig av pågang.

ISOLERING

Ved spørsmål tilknyttet isolering vennligst konferer Smittevernhåndboka. Hurtigpanelet gir svar på følgende agens, hva angår krav for isolering:

ISOLERING AV VOKSNE PASIENTER

• Influensavirus A og B
  • RS-virus
  • Adenovirus
  • Bordetella pertussis

ISOLERING I BARNEAVDELING

• Alle agens som for voksne, med tillegg av Metapneumovirus.